James Rhodes, Reincidentes, Clara Peya o Xarim Aresté actuaran al Festival ISTIU de Castelló d’Empúries

Les actuacions ja anunciades de Marina Rossell i Joan Miquel Oliver i els concerts  de joves promeses, com Cesc, Ernest Prana o Llum, conformen el cartell de la primera edició

El nou esdeveniment musical ofereix una programació variada i de qualitat amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics i posar en valor diversos espais amb encant de Castelló d’Empúries i Empuriabrava

Més d’una vintena d’establiments del municipi col·laboraran enguany amb el festival oferint descomptes i promocions al públic del festival 

James Rhodes serà el cap de cartell de la primera edició del Festival ISTIU que impulsa l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i que se celebrarà del 5 a l’11 de juliol al municipi empordanès. El nou esdeveniment musical se celebrarà durant una setmana, de dilluns a diumenge, i inclourà una dotzena de concerts en espais amb encant tant del centre històric com d’Empuriabrava. El nou esdeveniment musical ofereix una programació variada i de qualitat amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics.

El cap de cartell de la primera edició del festival oferirà el seu únic concert aquest estiu a les comarques gironines. Una proposta de música clàssica que l’artista anglès converteix en una experiència inclusiva. Mentre interpreta obres de Beethoven i Brahms, James Rhodes comparteix amb el públic coneixements sorprenents o curiosos sobre les peces i els seus autors. Amb aquests singulars concerts, l’artista anglès s’ha convertit en un dels principals divulgadors de la música clàssica en el món. El concert clausurarà la primera edició del festival el diumenge 11 de juliol a la plaça de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries. 

Una altra de les actuacions destacades de la primera edició de l’ISTIU és el concert dels sevillans Reincidentes que repassaran els principals ‘hits’ de la seva llarga i exitosa trajectòria com a banda referent del punk rock interpretat en castellà. 

Dels artistes del país, destaquen les actuacions ja anunciades de Joan Miquel Oliver i de Marina Rossell. Cal remarcar també els concerts de Clara Peya, que presenta la seva darrera proposta Perifèria, i de Xarim Aresté, que recupera les seves cançons més sensibles i proposa un viatge intens, real i lliure d’artificis. 


Artistes emergents

El festival ISTIU també inclou en aquesta primera edició les actuacions de joves promeses de l’escena musical catalana, especialment d’artistes empordanesos. Així es programaran els concerts d’Ernest Prana, cantant i compositor de Peralada que s’ha fet viral gràcies a la seva cançó Tu amistad; de Cesc Sansalvadó, el jove empordanès que ha passat de ser músic de carrer a pujar als escenaris d’un munt de festivals, i de Llum, la jove de Castelló d’Empúries que acaba d’aconseguir la tercera plaça en la segona edició del BravoEurovisión 2021, un concurs per a joves artistes en què participen cantants de 24 països. 

Completen la llista d’artistes emergents Pere Martínez -el ‘cantaor’ vocalista de Los Aurora que actuarà acompanyat pel guitarrista Marc López-, i Agustí Burriel – que versionarà temes de Frank Sinatra acompanyat de la banda habitual-.

Amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics, el festival també ofereix l’actuació de l’Orquestra Maribel, una de les bandes de versions més reconegudes i seguides de les comarques gironines. 

El festival ofereix concerts de pagament i actuacions gratuïtes. En tots els casos cal formalitzar la compra o la reserva al web del festival www.istiu.com També es poden adquirir les entrades a les oficines de turisme de Castelló d’Empúries i Empuriabrava.

Aforaments reduïts per la COVID-19


A causa de les restriccions relacionades amb la COVID-19, els aforaments es reduiran per assegurar la distància mínima de seguretat entre les persones. Tots els concerts seran a l’aire lliure amb aforaments que van de les 100 a les 600 localitats com a màxim. En tots els casos, els concerts seran asseguts i serà obligatori l’ús de mascareta. En el cas del concert de l’Orquestra Maribel, la zona verda d’El Trabuc es dividirà en illes o parcel·les per a un màxim de sis persones.

Dinamització econòmica

El nou festival d’estiu neix també amb la voluntat de contribuir a la dinamització d’altres sectors de la localitat, com la restauració, l’hostaleria o el comerç. Més d’una vintena d’establiments del municipi col·laboraran enguany amb el festival oferint descomptes i promocions al públic del festival. Aquesta iniciativa té el doble objectiu d’oferir serveis complementaris als espectadors i alhora generar el major impacte econòmic possible del festival en l’economia local.